Naar overzicht

IMCD Benelux draagt bij aan duurzame ontwikkeling in Ghana

IMCD Benelux draagt bij aan de duurzame ontwikkeling en empowerment van de vrouwen in de Star Shea Butter gemeenschappen in Ghana

IMCD Benelux zet koers naar een maatschappelijk verantwoord ondernemingsproject (MOV) in Ghana. Dit initiatief heeft tot doel de levens- en werkomstandigheden van de lokale vrouwen te verbeteren en duurzaamheid van de activiteiten te bevorderen door het installeren van nieuwe apparatuur en het bouwen van machine- en opslagfaciliteiten in twee Star Shea Butter-gemeenschappen. 

Sinds 2011 maakt Star Shea Butter deel uit van het portfolio van Jan Dekker en is het een zeer gerespecteerd cosmetisch ingrediënt, geschikt voor diverse cosmetische producten zoals body butters en huidverzorgingsproducten. De Star Shea Butter is het resultaat van een samenwerking met vijf vrouwengemeenschappen in het noorden van Ghana (Karaga, Sung, Tong, Nyong en Tamalgu), waarbij de tussenhandel wordt uitgesloten en de shea butter rechtstreeks wordt ingekocht van de vrouwen op basis van eerlijke handelsprijzen.

In lijn met de doelstellingen van het IMCD Cares Fund richt het project zich op milieubescherming, onderwijs en diversiteit, evenals gezondheid en welzijn, met een positieve impact op zowel de gemeenschappen als het ecosysteem.

Om de gezondheid en het welzijn van de gemeenschap aan te pakken, stelt IMCD Benelux middelen beschikbaar voor medische gezondheidsonderzoeken, met een focus op kritieke gebieden zoals baarmoederhalskanker, HIV en HBV. Door prioriteit te geven aan de gezondheid van de gemeenschap, versterkt IMCD Benelux haar toewijding aan het algehele welzijn van de Shea Butter-gemeenschappen.