Naar overzicht

IMCD Benelux organiseert afvalopruimactie voor een schonere werkomgeving

Van 22 t/m 28 mei was het de Week zonder Afval. In reactie hierop organiseerde IMCD Benelux een afvalopruimactie.

Diverse collega’s hebben de handen uit de mouwen gestoken om met prikkers en vuilniszakken de straat op te gaan om de omgeving rond de kantoren in Rotterdam (Kop van Zuid) en Mechelen (Mechelen Noord) schoner te krijgen en het belang van een schoon en duurzaam milieu onder de aandacht te brengen.

De IMCD collega’s kamden grasvelden, straten en andere openbare ruimten uit en verzamelden zorgvuldig verschillende soorten zwerfafval, zoals plastic flessen, etensresten en sigarettenpeuken.

 

Hun gezamenlijke inspanningen maakten niet alleen een tastbaar verschil, maar dienden ook als lichtend voorbeeld van de positieve impact die individuen kunnen hebben als ze samenwerken aan een gemeenschappelijk doel.

 

Ondanks dat de Week zonder Afval één keer per jaar is, zijn de IMCD-collega's vastbesloten om het momentum voort te zetten. Zo staan er al diverse nieuwe opruimacties, recyclinginitiatieven en lokale- en nationale milieu acties op de planning. Door dergelijke initiatieven kunnen we de weg vrijmaken voor een schonere, groenere en duurzamere toekomst.