Naar overzicht

IMCD & Ministerie van Defensie: FSII-technologie zet nieuwe maatstaven in luchtvaartveiligheid

IMCD kondigt met trots de samenwerking aan met het Ministerie van Defensie voor de levering van Fuel System Icing Inhibitor (FSII) voor de komende vier jaar. Dit partnerschap betekent een spannende uitdaging voor IMCD, omdat het de prestaties en veiligheid van de luchtvloot van het ministerie wil verbeteren en optimale operationele capaciteiten wil garanderen.

Ijsvorming in brandstofsystemen vormt een aanzienlijke bedreiging voor de prestaties en veiligheid van vliegtuigen, vooral in koude weersomstandigheden. De vorming van ijskristallen in de brandstofsystemen kan de brandstofstroom verstoren en, in extreme gevallen, resulteren in het afslaan van de motor. FSII is een innovatief brandstofadditief ontwikkeld om de vorming van ijskristallen in het brandstofsysteem van vliegtuigen te voorkomen.

 

De formule van FSII is onderworpen aan strenge tests en heeft de goedkeuring van de NAVO gekregen, wat betekent dat het product voldoet aan de hoogste prestatie- en veiligheidsnormen. Door de vorming van ijskristallen effectief te voorkomen, zorgt FSII voor een ononderbroken brandstofstroom, waardoor de operationele capaciteiten van militaire vliegtuigen gewaarborgd blijven.

 

IMCD is verheugd over de mogelijkheid om samen te werken met het Materieel en IT Commando van het Ministerie van Defensie. Samen met het Ministerie van Defensie wil IMCD nieuwe maatstaven zetten op het gebied van luchtvaartveiligheid en -prestaties. Het partnerschap vertegenwoordigt een wederzijds commitment om de grenzen van de technologische vooruitgang in de luchtvaartindustrie te verleggen.