Naar overzicht

Tasty Tuesday: Sweetness Modifier, Stevia Masking en Malt Extracten

Elke maand selecteert IMCD een nieuwe kleur, aroma en/of ander natuurlijk ingrediënt gebaseerd op de markttrends en in lijn met de wensen van de consument. Ontdek de favorieten van deze maand en neem contact op als ze passen in een van uw projecten.

Sweetness Modifier, Stevia Masking en Malt Extracten 

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de negatieve effecten van suikerconsumptie op de gezondheid en velen ondernemen actie om hun suikerinname te verlagen. Maar het verminderen van suiker hoeft niet te betekenen dat je smaak opoffert. Daarom zijn we verheugd om ons aanbod van innovatieve ingrediënten aan te bieden, die u helpen suiker te reduceren en tegelijkertijd de zoetkracht van uw product gelijk houden. 

 

Onze ‘sweetness modifying’ aroma’s versterken de natuurlijke zoetkracht van voedingsmiddelen, waardoor u een bepaalde hoeveelheid suiker kunt verminderen zonder afbreuk te doen aan smaak. ‘Stevia masking’ aroma’s zijn speciaal ontwikkeld om de off-notes geassocieerd met Stevia te maskeren, hierdoor wordt het voor u gemakkelijker om recepturen te formuleren met deze populaire natuurlijke zoetstof. Ten slotte biedt ons assortiment moutextracten body, smaak en/of kleur, waardoor ze een populaire keuze zijn om een natuurlijke karamelkleur of cacaosmaak te geven.