Naar overzicht

jun. 22, 2023

-

WACKER en IMCD bundelen krachten tijdens de BetonKanoRace

De BetonKanoRace is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door de United Building And Structurual Engineering Association (U-BASE) van de TU Delft voor studenten die civiele techniek en bouwkunde studeren.

Het is een unieke race waarin deelnemers zelfgemaakte kano's van beton gebruiken. Met deze race willen de studenten laten zien dat beton veel meer mogelijkheden biedt dan alleen het gebruik ervan voor funderingen, vloeren etc.

Gedurende maanden werken honderden enthousiaste studenten aan het bouwen van een kano die snel, duurzaam en innovatief is. Ze combineren hun kennis en vaardigheden op het gebied van onderwijs, technologie en sport om een kano te creëren die zowel krachtig als slim is. De BetonKanoRace is dan ook een evenement waarbij educatie, technologie, gezelligheid en sport samenkomen.

Dit jaar vond de BetonKanoRace plaats op een zonnige dag op 13 mei. IMCD Benelux werkte dit jaar weer samen met WACKER Chemie om de grondstoffen voor de kano’s van U-BASE aan te bevelen en te leveren. Uiteraard zijn wij trots om onze beide logo's op hun shirts terug te zien.

De BetonKanoRace is niet alleen een race, maar ook een platform voor kennisuitwisseling en samenwerking tussen studenten, docenten en professionals in de industrie. Het evenement biedt deelnemers de kans om hun netwerk uit te breiden en te leren van anderen die dezelfde passie voor beton delen.