IMCD in een oogopslag

IMCD is marktleider in de formulering, verkoop en distributie van speciale chemicaliën en ingrediënten. IMCD is creating a world of opportunity.

"Ons deskundige team helpt bedrijven om hun doelen te bereiken en biedt uitstekende technische ondersteuning en service die de verwachtingen overtreft."

 

 

Lodewijk Mellema
Managing Director

Marktleider Speciale Chemicaliën en Ingrediënten

Ons verhaal begint met een kleine groep bedrijven die in 1995 samenkwamen met een nieuwe visie voor de sector. Vandaag de dag zijn wij, geleid door de ondernemersgeest van onze oprichters, actief in meer dan 50 landen op zes continenten en hebben wij met trots meer dan 3.700 professionals in dienst. Dankzij de passie en ambitie van ons team hebben wij in 2021 een omzet gegenereerd van 3.435 miljoen euro.


Ons doel is om het verkoopproces van onze leveranciers te vereenvoudigen en te laten groeien door middel van ons uitgebreide netwerk, zowel lokaal als internationaal. Dit wordt ondersteund door onze marktkennis en technische expertise.

Onze klanten kunnen gebruik maken van ons uitgebreide portefeuille met kwaliteitsproducten. Wij zorgen ervoor dat ze één aanspreekpunt hebben in plaats van meerdere contactpersonen.


Als vertrouwd distributeur van speciale chemicaliën wordt onze groeistrategie ondersteund door de behoeften van onze mensen, het milieu en de gemeenschappen in kaart te brengen en in evenwicht te houden.


Wij zijn terecht trots op de diversiteit van ons team, dat afkomstig is van verschillende achtergronden en nationaliteiten, en ons in staat stelt te profiteren van frisse inzichten en manieren om problemen op te lossen.

IMCD Benelux

IMCD Benelux, een dochteronderneming van IMCD Group, begon in 1995 als de eerste entiteit binnen IMCD Group. Het bedrijf heeft zich sindsdien gevestigd op de Benelux-markt voor chemische distributie en heeft zijn portfolio gestaag uitgebreid, evenals zijn lokale strategische aanwezigheid.


Vandaag de dag wordt het Benelux-hoofdkantoor in Rotterdam aangevuld door een kantoorlocatie in Amsterdam met onder andere een Personal Care Application Laboratory, en een kantoorlocatie in Mechelen met een Food & Nutrition Technical Centre en een Meat & Fish Analogue Laboratory. In totaal werken zo'n 150 getalenteerde en hoogopgeleide experts in de Benelux aan nieuwe oplossingen voor de behoeften van onze partners.

Dit zijn onze specialiteiten

De marketing en distributie van specialen chemicaliën
Het begrijpen van lokale marktbehoeften in verschillende braches
Specialistische formulatie kennis 

Onze markten

Verdeeld over acht marktsegmenten werken wij voortdurend aan'creating a world of opportunity'. Met onze technische kennis en kwaliteitsportfolio bestaande uit meer dan 43.000 producten voegen wij waarde toe aan alle aspecten van het dagelijkse leven.

Wij staan voor u klaar.

Ik wil graag ...