Business GroEp

Lubricants & Energy

Wij bieden hoogwaardige basisoliën en additieven voor industriële smeermiddelen en vloeistoffen voor de automobielindustrie, verder bestaat ons portfolio ook uit gespecialiseerde chemicaliën die kunnen worden gebruikt in de olie-, gas-, brandstoffen- en schone energiesector.

Het proces versnellen

Bij IMCD Lubricants & Energy houden we transport en machines in beweging en ondersteunen we vele onderdelen van de energieketen.

Wij houden transport en machines in beweging en ondersteunen de energieketen.

Dankzij onze langdurige partnerschappen met gerenommeerde leveranciers kunnen wij een uitgebreide en sterk synergetische portefeuille aanbieden, die aansluit bij de formuleringsbehoeften van onze klanten.

Wij bieden basisoliën en additievencomponenten en -pakketten aan voor gebruik in auto- en industriële oliën en vetten.

In de energiesector leveren wij een reeks speciale chemicaliën die kunnen worden gebruikt in alle delen van de olie-, gas- en brandstofmarkten, van upstream exploratie tot mid-stream verwerking (opslag en transport), tot downstream raffinaderijen, petrochemische fabrieken en de uiteindelijke verwerking van de brandstoffen die de consumenten aan het eind van de toeleveringsketen gebruiken.


Onze technische en commerciële managers werken hard om inzicht te krijgen in de trends en de toekomstige positionering van onze producten en diensten. Overal ter wereld analyseren wij industrietrends op het gebied van energieverbruik, duurzaamheid en emissiereducties, naast veranderingen in wettelijke of OEM-vereisten. In onze technische centra voeren wij tests uit op producten en evalueren wij aanbevolen formuleringen door de prestaties in reële toepassingen na te bootsen. Deze testmogelijkheden zijn perfect voor onze klanten en leveranciers die geen toegang hebben tot hun eigen instrumenten of laboratoria.

Bij IMCD Lubricants & Energy erkennen we dat flexibiliteit de sleutel is tot het versnellen van de vooruitgang die nodig is om aan de veranderende maatschappelijke behoeften te voldoen. Dankzij onze betrouwbare partnerschappen met 's werelds toonaangevende leveranciers leveren wij hoogwaardige producten met hoge prestaties. Dankzij onze deskundigheid op het gebied van applicaties, zorgen wij ervoor dat onze oplossingen innovatief zijn en voldoen aan uw kwaliteits- en duurzaamheidsbehoeften.

Ontdek de Belgische en Nederlandse Lubricants & Energy expertise

Toegewijde commerciële en technische experts werken met u samen om oplossingen te vinden voor uw formulerings- of verwerkingsbehoeften. Voor smeermiddelen en brandstoffen helpen wij bij het ontwikkelen van de meest effectieve formulering van zuivere en oplosbare oliën, vetten en brandstoffen. Voor Olie & Gas stellen wij oplossingen voor lucht- en gaszuivering voor, evenals katalysatoren en additieven voor raffinaderijen en petrochemische fabrieken. 

Door naar uw behoeften te luisteren, kunnen wij op maat gemaakte productformules aanbevelen en producten testen door de prestaties in reële toepassingen na te bootsen in onze Technische Centra.


Bekijk onze producten om meer te weten te komen over wat wij te bieden hebben en neem contact met ons op als u wilt weten hoe ons wereldwijde laboratoriumnetwerk aan uw behoeften kan voldoen.

"Een langdurige samenwerking met vooraanstaande leveranciers stelt ons in staat een uitgebreide en synergetische portefeuille aan te bieden, complementair aan uw formuleringsbehoeften."

Casper Rem

Business Unit Manager, Lubricants & Energy Benelux

How can we help you?

I am looking for…